Een protestantse gemeente
in het hart van Brasschaat

Omdat er nood was aan kerkdiensten in het noorden van Antwerpen, begon een groep christenen in 1962 met kerkdiensten in Brasschaat. Op 20 juli 1967 werd Kapel De Olijftak erkend als Protestantse kerk in Brasschaat. In oktober 1975 startte de bouw van de huidige kerk, die in gebruik genomen werd op 26 januari 1976. De protestantse gemeenschap in Brasschaat kende een grote groei.

In 1995 was het tijd voor een groter gebouw. Dit alles resulteerde in een moderne kerk met ruimte om te vieren en om elkaar te ontmoeten. Ook baby’s, kinderen en jongeren kregen hun eigen
plekje

Waar we voor staan

Bijbel open

Onze grote bron van inspiratie is de Bijbel. Elke zondag legt de predikant uit wat een bepaalde Bijbeltekst in ons dagelijks leven kan betekenen. Ook bij jongerenactiviteiten, in groepen of in een persoonlijk gesprek komt de Bijbel regelmatig ongedwongen aan bod.

Samen geloven

De gemeenschap is voor ons heel belangrijk. Ieder mens telt. Hoewel we van mening verschillen, voelen we ons één gemeente. Samen gaan we uitdagingen aan.

Kerk in een traditie

Wij staan in de protestantse traditie en behoren tot de Verenigde Protestantse Kerk in België. Op zondagochtend komen wij als kleurrijke gemeente samen om te bidden, te zingen, te luisteren en elkaar te ontmoeten.

MEER INFO

Samen beleven

In onze gemeente valt altijd iets te beleven. Jong en oud vinden er hun bron van kracht.

De hand reiken

Wij zijn samen kerk in een wereld in nood. Onze projecten maken voor kwetsbare mensen echt een verschil.

Samen groeien

Niemand is perfect. In onze kwetsbaarheid spreekt Jezus ons aan. We groeien niet enkel als individu in het geloof, we groeien ook als mens en in het samen kerk-zijn.

Onze Predikant

‘Lieve Jezus’, zo begint mijn jongste dochter haar gebed. Maar ze stopt met spreken,
want in haar hoofdje is een vraag gerezen: ‘Mag ik ook lieve God zeggen?’ Als moeder
van vier kinderen word ik met vragen overstelpt. En dat is goed. Want vragen zijn er vele.
Ik praat met mensen op de intensieve, met jonge mama’s vol twijfels, met ouderen die
hun laatste jaren ingaan, met jongeren voor wie het leven voor verwarring zorgt. Hoe leg
ik een ruzie bij? Hoe zeg ik thuis dat ik een lief heb? Wat kan ik doen nu ik bang ben om
pijn te lijden? En is God wel met mij bezig? Er is geen vraag die niet mag worden gesteld. Samen vinden we een weg. De weg die Jezus is gegaan. De weg waarvan God allang daarvoor gesproken had.

Wil je bevrijd van zorgen door het leven gaan? Wil je dankbaar en gelukkig worden? Voor elke stap op je levensweg heeft de Bijbel een verhaal of een woord of een beeld. Zie je het leven even niet meer zitten, weet dan dat jijzelf de moeite waard bent. God ziet je als zijn eigen kind en draagt je dwars door alles heen.

Katelijne Depoortere studeerde Oude Geschiedenis, Bijbelwetenschappen en
Protestantse Godgeleerdheid in Leuven, Keulen en Brussel. Ze werkte als predikant in de gemeenten Antwerpen-Zuid en Ronse en is sedert 2019 verbonden aan de Protestantse
Kerk te Brasschaat. Onze predikant is te bereiken via het contactformulier of gewoon in
de kerk op zondag.

Heb je nog vragen

Neem gerust contact met ons op