Ds. Katelijne Depoortere
Ds. Katelijne Depoortere
Email: katelijne.depoortere@skynet.be


Sedert 1 januari 2019 ben ik als predikant verbonden aan de kapel De Olijftak en werk ik in de regio van Brasschaat-Ekeren-Kapellen en omstreken. Dankbaar ben ik, dagdagelijks met het Woord van God bezig te mogen zijn. Het beurt mensen op, biedt hoop in moeilijkheden en schept vreugde in het leven.

In de vele ontmoetingen met mensen ontdek ik, samen met hen, de praktijk van vergeven en verzoenen, van bevrijding en gebed. In de prediking op zondag hou ik ervan om mensen iets te denken mee te geven. In mijn gebed ligt zowat alles wat ik op mijn weg tegenkom.

Van jongsaf was ik in de bijbel geïnteresseerd. Ook oude talen, waarvan ik er vier op academisch niveau bestudeerde, boeien mij en helpen mij nu om er beetje bij beetje achter te komen wat de oude tekst van de bijbel aan ons, nieuwe mensen, wil vertellen.

Door de jaren heen en dankzij de vele ontmoetingen is met vallen en opstaan mijn geloof gegroeid en verdiept. Wat Jezus Christus voor mensen kan betekenen, kan niet worden overschat. Dat wil ik graag meegeven, zoveel als mensen aankunnen.

Ook kinderen en jongeren hebben recht op porties van Gods woord, die zij in staat zijn te ontvangen. Als moeder van vier en leerkracht in bijberoep heb ik daarin wel ervaring.

Ik sta open voor elke vraag en elk debat. Vragen van anderen verrijken je antwoorden. Ik luister graag, als mensen nood hebben aan een babbel. Aarzel niet om contact op te nemen of een keertje in De Olijftak binnen te wippen. 

Katelijne Depoortere
 
terug

Adresgegevens

Leopoldslei 35
2930 Brasschaat
België