Kindernevendienst (4 - 12 jaar)

Als kinderen iets groter zijn, komen ze het begin van de kerkdienst met hun ouders of grootouders mee in de kerk. Vlak voor de eerste schriftlezing is er een moment voor de kinderen. De kinderen komen naar voren. De dominee of iemand van de leiding van de kindernevendienst vertelt een verhaaltje ter inleiding op de kindernevendienstviering.

Daarna steekt een van de kinderen aan de Paaskaars het lichtje aan dat met de kinderen meegaat naar hun eigen ruimte. Vlak voor het einde van de kerkdienst komen de kinderen terug in de kerk voor de zegen.

We werken met de kinderen uit Kind op Zondag. We bespreken dezelfde bijbelteksten als in de kerkdienst gelezen worden. Na de bijbellezing en een gesprek met de kinderen zingen we een lied, maken we een knutselwerkje of doen we een spelletje.

Twee keer per jaar is er een groot project: het veertigdagenproject (voorbereiding op Pasen) en het adventproject (voorbereiding op Kerst). In die weken is er extra aandacht voor de kinderen in de kerk. 

           

Een keer per jaar organiseren we met de kinderen een jeugddienst. Samen met de kinderen en de dominee bereiden we deze dienst voor. De kinderen kiezen de teksten, lezen gebedjes, verzorgen de schriftlezing en de tieners hebben zelfs een eigen preek. De dag voor de jeugddienst zijn we allemaal in de kerk. De kinderen blijven slapen in de kerk. Het hoogtepunt van het jaar

Minimaal 1x per jaar is er ook een jeugd- en gezinsactiviteit.

Als de kinderen naar het middelbaar gaan, gaan ze over naar de jongerenwerking Rock Steady

 

terug

Adresgegevens

Leopoldslei 35
2930 Brasschaat
België