VPKB Kapel De Olijftak, Brasschaat
 
 
Kijkje achter de schermen Kijkje achter de schermen

     

 
Vorm van de kerk Vorm van de kerk

Kapel De Olijftak ligt aan de Leopoldslei 35 in Brasschaat tussen de huizen in. Het gebouw heeft van buiten een sobere uitstraling en geen kerktoren en valt daarom niet zo op. Eenmaal binnengekomen, blijkt het toch een heel aantrekkelijk kerkgebouw te zijn. Onze kerk heeft de vorm van een achthoek die verwijst naar de achtste dag, de nieuwe schepping, naar Pasen, de eerste dag van de nieuwe week.

 
Glas-in-loodramen Glas-in-loodramen

Wat direct opvalt bij binnenkomst in de kerkzaal zijn de drie glas-in-loodramen, die ook op deze website staan. De glas-in-loodramen zijn gemaakt door Gunhild Kristensen (1919-2002).

lees meer »
 
Liturgisch centrum Liturgisch centrum

Het liturgisch centrum omvat de kansel met een geopende bijbel, de avondmaalstafel met de broodschaal en de wijnbeker, en het doopvont, voor de bediening van de twee sacramenten: doop en avondmaal.

Het kruis is een zogeheten bloot kruis, geen crucifix, omdat het verwijst naar het Paasverhaal van de opstanding.

De voorheen in gebruik zijnde broodschaal en de bekers zijn gemaakt door de pottenbakster Wilhelmina Hendrika Crommelin-van Hilten (1915-2004). In 2011 werd dit vervangen door een RVS avondmaalstel.
 

 
Antependia Antependia

De antependia zijn voorhangsels die vooraan de kansel geplaatst zijn en kunnen vier kleuren hebben door het jaar heen.

lees meer »
 
 
 
 
GESLOTEN WEGENS COVID-19
ONS LAND IS NAGENOEG IN LOCKDOWN. DAT BETEKENT DAT KERKEN GESLOTEN ZIJN. ZO OOK KAPEL DE OLIJFTAK . JONGERENACTIVITEITEN GAAN EVENEENS NIET DOOR.
U KUNT DE PREDIKANT BEREIKEN OP HET TELEFOONNUMMER HIERONDER. U VINDT ELKE WEEK EEN NIEUWE BOODSCHAP ONDER HET KOPJE 'PREKEN'.
 
Adresgegevens
Leopoldslei 35
2930 Brasschaat
België


Tel: +32 (0)3.2368154
of raadpleeg onze Nieuwsbrief
 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.